O NÁMI VYRÁBĚNÉM PIVU

Naše pivo se vyrábí dle pravidel výroby poctivého českého piva a jsou dodržovány německé zákony čistoty piva Reinheitsgebot z roku 1516. Kombinací obou je, že naše pivo se skládá pouze z chmele, sladu, vody a pivovarských kvasnic. Chmel používáme z tradičních českých chmelových oblastí a to ze Žatecka, Úštěcka a Tršicka (Žatecký červeňák, Premiant, Sládek, Kazbek), ale i odrůdy pěstované v zahraničí (Cascade). Více o chmelu se dočtete zde.
Pivní sklenice
Slad bereme ze třech humnových sladoven a to ze Sladovny Záhlinice, Castello Prostějov a Sladovny Bruntál. V obou sladovnách se slad vyrábí dle původních a tradičních postupů, na rozdíl od sladoven skříňových. Více o sladu si můžete přečíst zde. Ze Záhlinic odebíráme 50% námi využívaného sladu a to v několika typech – plzeňský, mnichovský, pšeničný, karamelový, vídeňský a barvící. Z Prostějova odebíráme pouze slad světlý. Ze sladovny Bruntál odebíráme slad nakuřovaný. Slad dále odebíráme i z bavorského Bambergu a to ze sladovny Weyermann (Caramünch, Carapils).

Reportáž ze sladovny Záhlinice naleznete zde.

Při výrobě našeho piva se nepoužívají žádné náhražky (např. chmelový extrakt, chmelový ISO extrakt, cukr, barvivo apod.) či jiné pomocné suroviny (např. kyselina citrónová, kukuřičný škrob, glukózový sirup atd.).

Naše pivo plzeňského stylu je vařeno jako tradiční český ležák a to na dva rmuty a chmelíme natřikrát. Pivo se nijak nefiltruje a na rozdíl od velkých pivovarů je pivo vařeno na stupňovitost (EPM) a je nepasterizováno. Pivo kvasí 7 až 14 dní. Následně je doba zrání určena dle dosáhnuté stupňovitosti. Jedenáctka zraje při 1-3ºC 27 až 30 dní, dvanáctka poté 35 až 40 dní.

Námi vařené zahraniční styly piv (ALE, Bock, Vídeň atd.) jsou vařeny dle tradičních původních receptur. Kombinujeme české suroviny s těmi zahraničními a výsledkem jsou naše variace na ne moc známe druhy piv. Tyto piva jsou vařena jednormutově i infuzně. Kvašena jsou spodně (Vídeň, Bock, atd.) a svrchně (IPA, APA, Pšenice).